wat is seo
SEO

Wat is SEO en hoe zet je het in voor je blog?

Wanneer je op zoek gaat naar manieren om je blog te promoten of om meer bezoekers te genereren zul je vaak de term SEO voorbij zien komen. SEO is super belangrijk wanneer je je blog naar het volgende level wilt tillen. Maar wat is SEO nou precies? En hoe zet je SEO in je voor je blog? In dit artikel ga ik dieper in op SEO en geef ik je handige tips waarmee je binnen no time ook aan de slag kunt met SEO.

Wat is SEO?

De letterlijke betekenis van SEO is Search Engine Optimization, oftewel zoekwoord-optimalisatie. SEO is het proces van het verbeteren van je website om zo een hogere ranking in Google te verkrijgen. Een hogere ranking betekent meer bezoekers en uiteindelijk – als dat je doel is – meer inkomsten. Het inzetten van een goede SEO strategie hoeft helemaal niets te kosten en is dé manier om je website kosteloos te promoten voor meer bezoekers.

Hoe zet je zoekwoord-optimalisatie in voor jouw blog?

Nu ik een antwoord heb gegeven op de vraag ‘wat is SEO’ kunnen we verder kijken naar hoe jij SEO optimaal kunt inzetten voor meer bezoekers op jouw blog. SEO hoeft namelijk helemaal niets te kosten, maar is dé manier om bezoekers naar je blog te trekken. Om het niet meteen te ingewikkeld te maken begin ik met een aantal stappen die belangrijk zijn voordat je start met SEO:

 • Bepaal de doelgroep van je blog
 • Doe onderzoek naar welke zoekwoorden het goed doen in Google en op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden
 • Bekijk ook eens de websites van concurrenten om te kijken waar zij goed op scoren. Natuurlijk doen we niet aan kopiëren, maar inspiratie op doen kan nooit kwaad.
 • Installeer de plug-in van Yoast
Mijndomein

Handige SEO tips voor beginners

Nadat je goed zoekwoordenonderzoek hebt gedaan en weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden kun je deze stappen gaan implementeren op je blog. Maar hoe zorg je ervoor dat je artikelen SEO proof zijn geschreven? Hieronder begin ik met de handigste SEO tips waar je meteen een start mee kunt maken:

 • Geef je artikel een duidelijke titel waarin je je zoekwoord gebruikt én waar bezoekers nieuwsgierig van worden zodat ze jouw artikel willen lezen.
 • Gebruik zoekwoorden in de eerste alinea van je artikel
 • Gebruik je belangrijkste zoekwoord ook in je meta-omschrijving, de slug van je artikel (url) en de diverse kopteksten (H1, H2, H3 etc).
 • Geef de afbeeldingen in je artikel ALT-tags. Google kan jouw afbeeldingen namelijk niet zien en daarom is het belangrijk om een goede naam te geven aan je afbeeldingen. Belangrijk is om zoekwoorden te verwerken in de ALT-tags van je afbeeldingen.
 • Zorg voor een goede interne linkbuilding. Google vindt het fijn om snel te kunnen zien welke content met elkaar te maken heeft. Link daarom regelmatig in een artikel naar één of meerdere andere artikelen op je website.
 • Link ook naar andere websites voor het gebruik van externe links. Niemand kan namelijk alles weten en dus is het belangrijk om – indien passend – te linken naar andere websites die passen bij jouw content.
 • Zorg voor goede, kwalitatieve content. Je kunt nog zo goed bezig zijn met zoekwoord-optimalisatie, maar als je content niet goed genoeg is zul je nooit hoog kunnen ranken.

Wanneer je bovenstaande punten in je hoofd houdt tijdens het schrijven van een nieuw artikel zul je merken dat de kans steeds groter wordt dat je artikelen goed ranken in Google. SEO heeft echter met nog meer factoren te maken dan enkel met hoe je een artikel in elkaar zet. In een volgend artikel gaan we hier dieper op in.

Meer handige blogtips:

Volg Blogbaas en deel dit artikel
fb-share-icon

Kirsten

Kirsten (31) is sinds 2014 het gezicht achter de reisblog Travelaar. Met een blog dat is uitgegroeid naar bijna 50.000 unieke bezoekers per maand werd het tijd om ervaringen en tips met beginnende bloggers te delen. Want het starten van een blog hoeft niet moeilijk te zijn, maar de juiste handvatten hebben kan nooit kwaad. Op Blogbaas neemt Kirsten je aan de hand mee, zodat jij in gemakkelijke stappen jouw blog kunt starten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

 1. AaronMum zegt:

  ivermectin 500mg stromectol ivermectin for humans – ivermectin cream cost
  http://stromectolabc.online/ buy ivermectin pills
  stromectol for humans ivermectin for humans for sale stromectol 15 mg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.