Geld verdienen

Geld verdienen met affiliate marketing

Je blog moet in eerste instantie uitstaan uit een passie voor schrijven en een bepaald onderwerp. Zo raak ik niet uitgepraat over reizen en heb ik heel wat reiservaring waardoor Travelaar is ontstaan. Nu ik een aantal jaren ervaring heb met bloggen en de meeste kneepjes aardig onder de knie heb, is het tijd geworden voor Blogbaas. Én heb ik onlangs van bloggen mijn beroep gemaakt. Ik werk fulltime als blogger en verdien hier mijn brood mee. Maar ik kan je alvast vertellen dat dit niet gaat lukken in een korte tijd. Ben jij zover om je blog naar het volgende level te tillen en wil je geld verdienen met bloggen? Start dan met geld verdienen met affiliate marketing. In dit artikel lees je alles over wat affiliate marketing is, hoe je het kunt inzetten op je blog en welke kanalen je het beste kunt gebruiken.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing houdt in dat je bepaalde producten of diensten gaat promoten op je blog. Je plaatst hiervoor speciaal aangemaakte links op je blog en voor iedere aankoop die via één van jouw links is gedaan ontvang jij een kleine commissie. Affiliate marketing is geen manier om stinkend rijk te worden (althans niet voor mij), maar is wel een mooie manier om geld te verdienen met je blog. Geld verdienen met bloggen om zo in ieder geval je kosten te kunnen coveren en een eerste stap te zetten naar locatie-onafhankelijk werken en wie weet uiteindelijk jouw blog als jouw bedrijf.

Affiliate marketing in de praktijk

Hoe werkt het plaatsen van affiliate links in de praktijk? Wanneer jij een artikel schrijft over een bepaald onderwerp en hierin wilt linken naar een product of dienst kun je kiezen voor een ‘gewone’ externe link. Een link naar het product bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen voor het plaatsen van een affiliate link. Achter zo’n affiliate link hangt jouw unieke code waardoor bedrijven en affiliate kanalen kunnen zien dat een bepaalde aankoop via jouw website is gedaan. Is de koop helemaal rond dan ontvang jij een commissie. Een soort van bedankje dus. Zo gemakkelijk is geld verdienen met affiliate marketing.

Voorbeeld: Een voorbeeld van affiliate marketing dat goed werkt voor bloggers is het programma van Bol.com. Wanneer jij iets aanschaft via deze link van Bol.com ontvang ik een kleine commissie waarmee ik Blogbaas draaiende kan houden.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Hoeveel je exact verdient na één verkoop is niet helemaal te zeggen. Ieder bedrijf hanteert andere commissies, maar over het algemeen ligt de commissie tussen de 3 en 10% van de aankoopprijs. Een andere mooie bijkomstigheid is dat het niet uitmaakt wat er wordt gekocht of geboekt via jouw affiliate link. Link jij bijvoorbeeld naar een e-book, maar koopt jouw lezer een e-reader, dan ontvang jij commissie over de e-reader. Sommige affiliate netwerken of bedrijven hanteren een cookie tijd van een paar dagen of zelfs en maand. Dit betekent dat de lezer niet meteen wat hoeft te kopen, maar dat het ip-adres wordt onthouden. Wordt er een paar dagen later alsnog iets gekocht, dan ontvang jij alsnog commissie. Dit verschilt echter enorm per netwerk of bedrijf.

Voor welke affiliate netwerken kun je je aanmelden?

Ik kan me voorstellen dat je meteen aan het bedenken bent welke bedrijven kunnen aansluiten bij jouw blog en jouw doelgroep. Gelukkig hoef je niet ieder bedrijf persoonlijk aan te schrijven, maar bestaan er een aantal handige affiliate netwerken waar jij je kunt aanmelden. Ieder affiliate netwerk heeft verschillende bedrijven onder zijn hoede die mogelijk passen bij jouw blog. Na aanmelding bij het affiliate netwerk kun jij via de zoekbalk nagaan bij welke bedrijven je je kunt aanmelden. Aanmelden is gedaan met één druk op de knop en in de meeste gevallen hoor je binnen een aantal dagen of je goedgekeurd bent voor deze campagne. Niet goedgekeurd? Geen paniek, probeer het later gewoon nog eens.

Hieronder heb ik een aantal affiliate netwerken op een rij gezet waar ik zelf bij ben aangesloten met daarbij de campagnes waar ik het meeste mee verdien:

 • Tradetracker: Tradetracker is één van de grootste affiliate netwerken en hier heb ik dan ook een aantal campagnes lopen. Via Tradetracker kun je je onder andere aanmelden voor de campagnes van Xenos, Momondo (vliegtickets) en HEMA.
 • Tradedoubler: Een ander affiliate netwerk waar ik de laatste tijd steeds meer campagnes heb lopen is Tradedoubler. Hier heb ik me aangemeld voor de campagnes van TransIP en Skyscanner. De laatste is één van de grootste affiliate inkomstenbronnen van Travelaar.
 • Daisycon: Ook op Daisycon kun je je aanmelden voor veel verschillende affiliate campagnes. Denk bijvoorbeeld aan Van Haren, de Vakantiediscounter en Cewe fotoboeken.
 • Awin: Via Awin kun je je onder andere aanmelden voor Zalando, Ikea en Bruna.

Het beste kun je je aanmelden voor verschillende affiliate netwerken en zo op zoek gaan naar bedrijven en diensten die goed aansluiten bij jouw blog en doelgroep. Het affiliate programma waar ik als reisblogger het meeste mee verdien is dat van Booking.com.

Geld verdienen met bloggen: Wees eerlijk over affiliate links

Wanneer jouw lezers via één van jouw affiliate links iets kopen is dat natuurlijk super mooi meegenomen voor jou. Het is echter voor veel lezers niet altijd duidelijk dat jij geld verdient door iets dat zij aanschaffen. En natuurlijk hoeft dig een probleem te zijn, want het kost jouw lezers niets extra. Maar toch is het wel zo fijn en netjes om hier transparant over te zijn. Zelf heb ik informatie over het gebruik van affiliate links staan in mijn disclaimer.

Vergeet niet om ook normale links te plaatsen

Geld verdienen met bloggen door het plaatsen van affiliate links is een perfect middel, maar laat je niet gek maken en vergeet niet om ook normale uitgaande links op je blog te plaatsen. Geld verdienen met bloggen moet niet het belangrijkste zijn, want dan zal de lol er snel af zijn. Ook is het naar jouw lezers toe wel zo eerlijk als je ook links plaatst naar producten of diensten waar je enthousiast over bent zonder dat jij daar iets aan verdient. En dan komt als laatste Google weer om de hoek kijken. Google vindt het fijn als er wordt gelinkt naar andere websites die schrijven over dezelfde soort onderwerpen. Linkbuilding is erg belangrijk voor het genereren van meer bezoekers via Google en dat realiseer je niet door enkel affiliate links te plaatsen.

Het inzetten van affiliate marketing voor geld verdienen met bloggen kan een mooie eerste stap zetten naar inkomsten creëren met jouw blog.

Volg Blogbaas en deel dit artikel
fb-share-icon

Kirsten

Kirsten (31) is sinds 2014 het gezicht achter de reisblog Travelaar. Met een blog dat is uitgegroeid naar bijna 50.000 unieke bezoekers per maand werd het tijd om ervaringen en tips met beginnende bloggers te delen. Want het starten van een blog hoeft niet moeilijk te zijn, maar de juiste handvatten hebben kan nooit kwaad. Op Blogbaas neemt Kirsten je aan de hand mee, zodat jij in gemakkelijke stappen jouw blog kunt starten.

Dit vind je misschien ook leuk...

153 Reacties

 1. […] Lees hier meer over geld verdienen met affiliate marketing. […]

 2. Geld verdienen met affiliate marketing: De beste tips | TRAVELAAR
  amhibszyibp
  [url=http://www.g46s33tqx6e51v1ump8ni15omp3k2990s.org/]umhibszyibp[/url]
  mhibszyibp http://www.g46s33tqx6e51v1ump8ni15omp3k2990s.org/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.